Am gasit 5 903 anunturi

Iepure de iepure

Conținutul

    Iepure de iepure modificare modificare sursă ] Iepure de câmp alergând Această specie este una dintre cele mai mari dintre lagomorfe.

    Lungimea corpului împreună cu capul variază de la 60 până la 75 cm și lungimea cozii de la 7,2 până la 11 cm. Greutatea este de obicei între 3 și 5 kg. Iepurele de câmp își extinde arealul în Siberia.

    Со вздохом облегчения Олвин отбросил мысль о том, что робот мог начать действовать по собственному разумению, что на борту вспыхнул мятеж машин.

    În Regatul Unit a fost adus de către romani cu circa de ani în urmă. Sunt foarte adaptabili și prosperă pe terenurile agricole mixte.

    iepure de iepure

    Prelucrarea intensivă a câmpurilor conduce la o mortalitate ridicată în rândul iepurilor tineri. Se crede că în general sunt solitari, dar pot fi văzuți în cadrul unor grupuri mari și mici. Nu par să fie teritoriali, trăind în domenii vitale utilizate în comun de circa ha.

    iepure de iepure

    Comunică printr-o gamă largă de semnale vizuale. Ca să arate interes, ridică urechile, pe când urechile coborâte îi avertizează pe ceilalți să rămână la distanță. Provocând pe un altul, iepurele bate cu labele din față; se folosește de labele din spate că să-i avertizeze pe ceilalți de un prădător.

    iepure de iepure

    Iepuroaica poate avea până la 3 fătări pe an cu o perioadă de gestație de 41—42 zile. Puii cântăresc la naștere circa g.

    iepure de iepure

    Iepurașii se împrăștie în cursul zilei și se adună seara în apropiere de locul unde s-au născut ca să fie alăptați de mama lor. După două săptămâni pot mânca hrană solidă și după patru sunt deja înțărcați.

    Greutatea este de 4 kg, iar în unele cazuri poate ajunge și până la 6 kg. Culoarea blănii variază în funcție de loc și anotimp, nuanța generală fiind cenușie-roșcată. Năpârlirea are loc primăvara. Este răspândit din deltă până la munte. Se hrănește cu iarbă, morcovi, cereale, iar iarna, cu scoarța copacilor.